5 Ιουνίου 2013

ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ-2

ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ ΜΕΡΟΣ 2ο
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ

Η χελώνα Καρέτα-Καρέτα θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και προστατεύεται από τη Σύμβαση της Βέρνης. Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει είναι η άναρχη τουριστική ανάπτυξη των βιότοπων όπου αναπαράγεται.
Πώς μπορούμε να προστατέψουμε ένα ζώο που μόλις γεννηθεί φεύγει μακριά, ταξιδεύει σε όλη τη Μεσόγειο και περνούν χρόνια μέχρι να επιστρέψει στην ίδια παραλία για να γεννήσει; Τουλάχιστον μπορούμε να του εξασφαλίσουμε ένα τόπο για να γεννηθεί και να γεννήσει. Για να το καταφέρουμε, θα πρέπει να προστατέψουμε ορισμένες αξιόλογες παραλίες ωοτοκίας. Θα πρέπει να ξέρουμε πως να συμπεριφερθούμε όταν είμαστε επισκέπτες στις παραλίες αυτές.Θα πρέπει να μάθουμε να δείχνουμε σεβασμό απέναντι σε ένα ζώο που υπάρχει 150.000.000 χρόνια στον πλανήτη!

Αξίζει να παρακολουθήσουμε το παρακάτω βίντεο!
 


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ
καρετα καρετα

4 σχόλια:

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Τι όμορφη ανάρτηση,και πανέμορφο το βίντεο...
Είναι γεγονός, ότι τα πλάσματα της γης, χρειάζεται να τα φροντίζουμε!!!!

Μακρυά από τις χελώνες, λοιπόν!!!

Τα δευτεράκια blogαρουν... είπε...

Συμφωνούμε απολύτως!Διαβάζοντας για τις χελώνες τις αγαπήσαμε περισσότερο!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλημέρα κι από μένα.. τι χαριτωμένο ιστολόγιο..να μας θυμίζει τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας, τα παιδικά, τα αθώα, τα ξέγνοιαστα, μπράβο στις δασκάλες και στους μαθητές για την ιδέα δημιουργίας αυτού του ιστολογίου.. εγώ άφησα προ πολλού το δημοτικό αλλά δε πειράζει , χαίρομαι που το ιστολόγιο μου απόκτησε ένα νέο μέλος κι έτσι δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω το δικό σας.
σας ευχαριστώ που γίνατε μέλος μου, ανταποδίδω και γω ως μέλος σας..καλή επιτυχία σε ότι κάνετε και εύχομαι να τα λέμε συχνά μέσω των ιστολογίων μας..

Τα δευτεράκια blogαρουν... είπε...

Καλώς μας ήρθες!Ευχαριστούμε για όλα!Κι εμείς ελπίζουμε να τα λέμε συχνά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...