13 Μαρτίου 2013

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ


Με αφορμή την ενότητα του βιβλίου μας με τίτλο "Καράβια" και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η πόλη μας, το Πέραμα, είναι μια παραθαλάσσια πόλη με μεγάλη ιστορία στη ναυτιλία, πραγματοποιήσαμε μια εκδρομή στο Ινστιτούτο Εμπορικής Ναυτιλίας Πειραιά. Το μουσείο αυτό συνεστήθη το 1998, ενώ από το 1982 άρχισε η συγκέντρωση ναυτικών κειμηλίων, ομοιωμάτων εμπορικών πλοίων από την αρχαιότητα ως σήμερα, ναυτικών κειμηλίων, θαλασσογραφιών και βιβλίων. Η βιβλιοθήκη του Μουσείου αριθμεί περίπου 10.000 τίτλους ναυτικών, αλλά και γενικού ενδιαφέροντος βιβλίων.


Σκοπός του Μουσείου είναι η έρευνα και η μελέτη της ναυτικής ιστορίας, των ναυτικών παραδόσεων, ηθών και εθίμων, της ναυτικής εκπαίδευσης, των ναυτικοεμπορικών δραστηριοτήτων και της εξέλιξης των ναυτικών οργάνων. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει στις προθήκες του Μουσείου εκθέματα που καλύπτουν όλη την ιστορική εξέλιξη της ναυτιλίας και να γνωρίσει ναυτικά όργανα και ναυτικές ενδυμασίες.

Ο χώρος είναι ιδιαίτερα φιλόξενος και αξιόλογος, ενώ το προσωπικό του Μουσείου ήταν πολύ εξυπηρετικό, με άριστες γνώσεις που τις μοιράστηκαν μαζί μας και με τους μικρούς μαθητές μας. Απάντησαν πρόθυμα σε όλες μας τις ερωτήσεις και μας επέτρεψαν να ταξιδέψουμε και εμείς λίγο στη μαγεία της θάλασσας και της ναυτιλίας. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν από όσα είδαν και έμαθαν και συμμετείχαν καθόλη τη διάρκεια της ξενάγησης. 






Κλείνοντας, θα θέλαμε να συγχαρούμε τους υπεύθυνους για τον πολύ ωραίο χώρο που μας φιλοξένησε και να ευχαριστήσουμε θερμά και μέσα από τη σελίδα μας το προσωπικό για τη φιλοξενία και την υπομονή του. 

Είναι μια εκδρομή που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα!!!
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Μουσείο είναι:210-4191358, 210-4297616
Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 154


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...