26 Οκτωβρίου 2012

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Γιατί κάποια παιδιά είναι τόσο χαρούμενα, και αλλά δεν είναι παρόλο που τα έχουν όλα ;
Αν και όλα τα παιδιά έχουν τα πάνω και τα κάτω τους στην ζωή, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα τα βοηθήσουν να έχουν πιο πολλές καλές στιγμές παρά κακές!! 

Δείτε tips για πιο ευτυχισμένα παιδιά!!




Αγάπη χωρίς όρια και όρους

Τα παιδιά χρειάζονται να ξέρουν ότι τα αγαπάμε ότι και να γίνει. Πρέπει να το γνωρίζουν κάθε φόρα που είμαστε νευριασμένοι μαζί τους ή τα μαλώνουμε.

Γέλια και χαρές

Προσπαθήστε να έχετε μέσα στην ημέρα σας πιο πολλές στιγμές με γέλια και χάρες. Βοηθάει το παιδί να βλέπει πιο χαρούμενα τα πράγματα και να μην δίνει τόση σημασία στα αρνητικά της ημέρας.
Δουλειά που δίνει νόημα
Ακόμα και στα παιδιά αρέσει η δουλειά, γιατί τα κάνει να νιώθουν χρήσιμα , ότι προσφέρουν βοήθεια σε άλλους. Τους δίνει την ικανοποιήση ότι κατάφεραν κάτι σημαντικό. Μπορείτε να το αφήσετε να κάνει δουλείες μέσα στο σπίτι, να φτιάξει κάτι που χάλασε. Βοηθήστε τα να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, θα τους δώσει αυτοπεποίθηση και την ικανοποίηση ότι μπορούν να στηριχτούν στον εαυτό του
 Χρόνος για δύο
Τίποτα δεν συγκρίνεται με τον χρόνο που αφιερώνεται για να περάσετε μαζί με το παιδί σας. Κάντε διάφορες δραστηριότητες μαζί και δείχτε του ότι είστε εκεί για να περάσετε μαζί του ευχάριστα.
 Ασφάλεια
Μερικές φορές παίρνουμε την ασφάλεια του παιδιού μας δεδομένη. Αλλά πολλοί γονείς δεν προετοιμάζουν τα παιδιά τους για τα προβλήματα που μπορεί να βρουν βγαίνοντας από το σπίτι. Μιλήστε τους γι' αυτά τα θέματα και ιδιαίτερα για τα παιδάκια που έχουν την τάση να πειράζουν τα υπόλοιπα παιδιά και να ενοχλούν. Η παρενόχληση αυτή μπορεί να έχει επιπτώσεις καταστροφικές για την ψυχολογία του παιδιού σας. Κάντε ότι πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο για να νιώθει το παιδί σας ελεύθερο και δυνατό από τέτοιες καταστάσεις.
 Βιβλία 
Διαβάζοντας βιβλία με τα παιδιά σας είναι ένας υπέροχος τρόπος να περνάτε χρόνο μαζί με το παιδί σας και τα πλεονεκτήματα δεν σταματάνε εκεί. Τα βιβλία βοηθάνε τα παιδιά να αναπτυχθούν ακαδημαϊκά, συναισθηματικά, αρτιστικά. Μην περιορίζεστε μόνο στα παραμύθια ή τα μυθιστορήματα. Βιβλία με την φύση, την ιστορία, γενικά βιβλία που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είναι πιο συναρπαστικά για τα παιδιά.
Υγιεινή διατροφή, ύπνος και γυμναστική
Η ανάγκη τους για δραστηριότητες εκτός σπιτιού είναι αδιαμφισβήτητη. Το fast food και τα γλυκά προκαλούν υπερκινητικότητα στα παιδιά, κακή διάθεση και επιθετικότητα. Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί προβλήματα μάθησης, κατάθλιψη και φυσικά αύξηση βάρους. 

Παιχνίδι
Το παιχνίδι συνδυάζει μαγικά πολλά πλεονεκτήματα για το παιδί. Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν, χαλαρώνουν, ευχαριστιούνται και θεραπεύονται συναισθηματικά.


Μίμηση 

Τα περισσότερα παιδιά μιμούνται την διάθεση και της πραξεις των γονιών τους. Νιώστε, συμπεριφερθήτε όπως θα θέλατε το παιδί σας να νιώθεί και να συμπεριφέρεται. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να το επιρεάσεται.

2 σχόλια:

Lampros Lampinos είπε...

μπράβο.. πολύ σημαντικά τα θέματα της ανάρτησης!!

Τα δευτεράκια blogαρουν... είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΑΜΠΡΟ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...